Larnaka Storytelling Statues

Larnaka Storytelling Statues

Με την υλοποίηση και παρουσίαση του έργου “Larnaka Storytelling Statues” στις 2 Σεπτεμβρίου, 2020, η Ideaseven σηματοδοτεί την έναρξη της πολιτιστικής ψηφιακής αναβάθμισης της Λάρνακας με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας κωδικών ταχείας απόκρισης (QR – Quick Response Code). Τα αγάλματα της πόλης πλέον έχουν φωνή και μας διηγούνται τη δική τους ιστορία!

Το καινοτόμο αυτό έργο δημιουργήθηκε για της ανάγκες του Δήμου Λάρνακας με πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και έχει τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Λάρνακας.

Στην πρώτη φάση του έργου η εφαρμογή έγινε σε 5 αγάλματα με τη χρήση τεχνολογίας κωδικού ταχείας απόκρισης. Ο επισκέπτης μπορεί να σαρώσει τον QR κωδικό που υπάρχει πάνω σε κάθε άγαλμα με τη χρήση κινητού τηλεφώνου ή tablet και με σύνδεση στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, με πολύ απλά βήματα μπορεί να επιλέξει τη γλώσσα αφήγησης. Στο επόμενο βήμα θα δεχτεί κλήση στο κινητό του από το άγαλμα το οποίο θα ξεκινήσει να του διηγείται την ιστορία του. Με αυτό τον τρόπο, ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες θα μπορούν να ακούσουν την ιστορία μέσα από την περιγραφή του ίδιου του αγάλματος στην γλώσσα που επιθυμούν. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία και να ακούσουν την ιστορία κάνοντας μια περιήγηση στη Λάρνακα ή εναλλακτικά μέσω της ιστοσελίδας  https://larnakaregion.com/page/storytelling-statues.  

Η πρόσβαση στον παραπάνω σύνδεσμο μπορεί να γίνει μόνο από κινητό τηλέφωνο ή tablet.

Με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε σε πολιτιστικά κέντρα, επιχειρήσεις και οργανισμούς για να μεταδώσουν την ιστορία και την παράδοση μέσω ψηφιακής τεχνολογίας, κάνοντας ταυτόχρονα την εμπειρία πιο ευχάριστη, άμεση και έμμεση για τον χρήστη.

Αυτή η τεχνολογία μπορεί να θεωρηθεί μια εξαιρετικά καινοτόμα λύση για ανάπτυξη οπτικοακουστικών υπηρεσιών. Ως εκ τούτου, πολλές υπηρεσίες και οργανισμοί μπορούν πλέον να αναβαθμίσουν την εμπειρία ενημέρωσης του κοινού. Η υπηρεσία (QR Code) ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, μουσεία, αμφιθέατρα και αθλητικά στάδια.

Στόχος μας να επωφεληθεί ο πολιτισμός από αυτή την πρωτοποριακή προσέγγιση.

Μάθετε περισσότερα: 



  • Share this post: